Škoda

Het succesvolle model krijgt een upgrade: ŠKODA heeft gebruikt gemaakt van een verfijndere designtaal, duurzame materialen, nieuwe technologieën en een aanbod aan efficiënte EVO-motoren van de nieuwste generatie. Sinds de lancering als tweede SUV-modellenreeks in 2017 werden al meer dan een half miljoen KAROQ’s geproduceerd, wat dit kleinere broertje van de KODIAQ tot een steunpilaar maakt in de ŠKODA-lijn. De compacte SUV wordt momenteel in zestig landen verkocht.

In 2017 introduceerde ŠKODA de KAROQ, het tweede model in zijn SUV-lijn. Tot op heden werden meer dan een half miljoen exemplaren verkocht. Hiermee is de wagen een hoeksteen van ŠKODA’s modellenreeks en het op twee na meest geleverde model in 2021, na de bestseller van het merk, de OCTAVIA, en de stads-SUV KAMIQ. Momenteel wordt de KAROQ aangeboden op zestig markten in de hele wereld.

Martin Jahn, lid van de raad van bestuur van ŠKODA AUTO voor Sales en Marketing, zegt: "Toen we de KAROQ in 2017 lanceerden, dreven we nogmaals het tempo van onze SUV-campagne op. Het model is een waar succesverhaal geworden en heeft er in grote mate mee voor gezorgd dat SUV’s nu ongeveer 50% van het totale aantal leveringen uitmaken. Sindsdien hebben we de KAROQ nog verder ontwikkeld en bieden we klanten een indrukwekkend totaalpakket aan dat bestaat uit een origineel design, verbeterde aerodynamica, nieuwe duurzame materialen, hypermoderne rijhulpsystemen en de nieuwste infotainmentopties."

Verfijndere, expressieve designtaal

De nieuwe KAROQ wordt gekenmerkt door ŠKODA’s geüpdatete expressieve designtaal met kristallijne elementen. Nieuwe designdetails omvatten het bredere, nu zeshoekige ŠKODA-radiatorrooster, een restylede voor- en achterschort en slankere en scherpere ledkoplampen en -achterlichten. De dagrijverlichting is nu in twee verdeeld en voor het eerst kan de KAROQ optioneel worden uitgerust met full-ledmatrixkoplampen. Aerodynamica zijn met meer dan 9% verbeterd, wat betekent dat de SUV nu een luchtweerstandscoëfficiënt (cw) van 0,30 heeft en navenant minder CO2 uitstoot. Dit wordt mogelijk gemaakt door bijvoorbeeld nieuwe lichtmetalen velgen met aerodynamische inzetstukken, een langere achterspoiler, zijvinnen op de achterruit en een bodemplaat die bij deze versie afgedekt is. Een groter aanbod aan hypermoderne rijhulp- en veiligheidssystemen zorgt bovendien voor een nog hoger niveau van actieve en passieve veiligheid.

Nieuw interieurdecor en nieuwe stoelbekleding gemaakt van gerecycleerd, duurzaam materiaal

De stijl van het KAROQ-interieur wordt bepaald door nieuwe opties voor decoratieve afwerking en bekleding die, indien gewenst, gemaakt zijn van duurzaam materiaal. In het Ecopack is de stoelbekleding bijvoorbeeld voor een deel gemaakt van gerecycleerde petflessen. Optionele extra’s, zoals ledsfeerverlichting, die nu ook de achterste deurpanelen verlicht in een van de tien kleuren, en de elektrisch verstelbare voorste passagiersstoel met geheugenfunctie, kunnen het comfort verhogen. De KAROQ is beschikbaar in de uitrustingsniveaus Active, Ambition en Style en als een SPORTLINE-variant. De eerste SPORTLINE was een ŠKODA FAVORIT, die in 1992 zijn debuut maakte. Zo is dit derivaat al 30 jaar lang een integraal deel van het productportfolio van de Tsjechische constructeur.

Meer info hier.

Foto 1 / 1