Volkswagen

Nieuwste generatie rijhulp- en comfortsystemen, slimme infotainment, zeer efficiënte aandrijvingen en veel ruimte voor tot zeven personen of maximaal 1.920 liter koffervolume. Als een grote vriend van de familie en moderne SUV-allrounder verrukt de eersteklas uitgeruste Tiguan Allspace met voorwielaandrijving of intelligent vierwielaandrijvingssysteem 4MOTION1. Sinds het begin van de productie van de Tiguan domineert de buitengewoon getalenteerde bestseller van Volkswagen zijn segment.

Sinds de marktintroductie in 2007 zijn er wereldwijd, tot eind maart 2021, bijna 6,4 miljoen eenheden van de reeks op de weg gekomen. In 2017 volgde de Long Wheel Base-versie (LWF) van de Tiguan, waarvan er tot nu toe 1,5 miljoen exemplaren zijn verkocht. Hoe goed de LWF-versie wordt ontvangen door de internationale klanten, blijkt uit het feit dat de langere XL-versie nu goed is voor meer dan de helft van 's werelds verkochte Tiguan, met ongeveer 55 procent. Met de update van de compacte Tiguan in het najaar van 2020 werden nieuwe progressieve aandrijf-, rijhulp- en infotainmentsystemen in de reeks geïmplementeerd.

Innovaties op alle gebied

Nieuwe rijhulpsystemen zoals de Travel Assist1/2 (rijden met rijhulp tot 210 km/u) brengen de passagiers van de nieuwe Tiguan Allspace op een meer ontspannen en comfortabele manier op hun bestemming. Met de modulaire infotainmentkit van de derde generatie (MIB3) maakt Volkswagen de best mogelijke connectiviteit en uitgebreide online diensten mogelijk. Het besturingssysteem voor de automatische klimaatregeling Air Care Climatronic1 is volledig opnieuw ontworpen. Vanaf nu zijn de verlichte aanraakvelden en schuifregelaars de bedieningselementen.

Efficiënter en schoner

Het motorenpalet van de Tiguan Allspace inspireert met prestaties en efficiëntie. De 2,0-literturbodiesels met directe injectie (TDI) van 150 pk (110 kW) en 200 pk (147 kW) zijn gekoppeld aan een dubbele SCR-katalysator met tweevoudige AdBlue-injectie (twindosing). Door het twindosingprocedé vermindert de uitstoot van stikstofoxiden met maximaal 80 procent. Ook de CO2-uitstoot van de motoren werd aanzienlijk verminderd; tegelijkertijd werd de gevoeligheid geoptimaliseerd. De drie turbobenzinemotoren (TSI) met directe injectie in de Tiguan Allspace werken ook op een zeer efficiënte manier.

De 1.5 TSI van 150 pk (110 kW) en handgeschakelde 6-versnellingsbak (optioneel 7-traps DSG) heeft een cilinderuitschakeling (ACT). Beide 2.0 TSI's zijn gekoppeld aan een DSG met 7 versnellingen en leveren hun respectieve vermogen van 190 pk (140 kW) en 245 pk (180 kW) standaard aan alle vier wielen. Alle nieuwe Tiguans Allspace voldoen aan de strenge uitstootnorm Euro 6d-ISC-FCM.

Nieuw design van de voorzijde

De Tiguan Allspace groeit met zijn herwerkte voorkant tot een lengte van 4.723 mm (22 mm langer); alle binnenafmetingen blijven dezelfde. De meest opvallende verandering aan de buitenkant is te zien in het nieuw ontworpen, nog steeds onafhankelijke voorste gedeelte, dat voor het eerst beschikt over IQ. LIGHT-ledmatrixkoplampen1. Het slechtweerlicht is nu geïntegreerd in de standaard ledkoplampen met leddagrijverlichting. Het radiatorrooster draagt het nieuw ontworpen, tweedimensionale Volkswagen-logo. Links en rechts ervan zorgt een verlichte balk in het radiatorbeschermingsrooster voor een opvallend visueel accent. De nieuwe voorkant met het opvallende radiatorrooster en elegante lichtsignatuur maakt de premiumclaim van de Tiguan Allspace duidelijk. Klanten hebben een ruime keuze aan kleuren: ze kunnen kiezen uit acht hoogwaardige lakken. Nieuw in het programma zijn Oryx White en Kings Red. De nieuwe lichtmetalen 18-duimsvelgen Frankfurt met tien spaken maken de update van de buitenkant af.

Nieuwe uitrustingsmatrix

Volkswagen heeft de uitrustingsmatrix van de Tiguan Allspace herontworpen. In de toekomst zal de SUV in Duitsland verkrijgbaar zijn in de versies Life, Elegance en R-Line. Voor de Europese markt zal er ook een basisuitrusting zijn. Alle nieuwe lijnen zijn wederom beter uitgerust dan hun vergelijkbare voorgangers. Tot de algemene uitrusting van de Tiguan Allspace voor de Duitse markt behoren nu o.a. een nieuw multifunctioneel lederen stuurwiel, grootlichtregeling Light Assist2, een infotainmentsysteem met minstens een 8,0 inchdisplay, online diensten, automatische afstandsregeling ACC2 en noodremassistent Front Assist2.

MIB3 en app Connect Wireless

De tweede generatie van de Tiguan Allspace overtuigt met tal van nieuwe infotainmentsystemen (MIB3 van de nieuwste generatie), die online zijn verbonden met een zeer breed scala aan services en diensten. Een online connectiviteitseenheid (OCU) met geïntegreerde eSIM maakt het gebruik van de online diensten van We Connect (voorbereid voor onbeperkt gebruik) en We Connect Plus (voorbereid in Europa voor gratis gebruik gedurende één of drie jaar) mogelijk. Functies zoals natuurlijke spraakbediening1, toegang tot streamingdiensten1 (bv. Apple Music™) en cloudgebaseerde personalisering1 dankzij gebruikersherkenning op basis van de Volkswagen ID breiden de MIB3-systemen, afhankelijk van de uitrusting, uit. De integratie van apps via App-Connect Wireless voor Apple CarPlay™ en Android Auto™ is nu ook draadloos.

Soundsysteem van Harman Kardon

Samen met audiospecialist Harman Kardon heeft Volkswagen voor de Tiguan Allspace een nieuw, optioneel premiumgeluidssysteem1 ontwikkeld. Subwoofer, digitale 16-kanaalsversterker, 8+1 high-performance luidsprekers en een versterker van 480 watt totaal vermogen garanderen op alle stoelen een topsound. Kristalheldere hoogten, rijke bassen, vier geluidsscenario's, surroundmodus en scherpe stemweergave zorgen voor een fascinerende akoestische ervaring.

Nieuw IQ. LIGHT

Een nieuw evolutionair stadium van licht markeren de IQ.LIGHT-ledmatrixkoplampen1. Volkswagen heeft het schijnwerpersysteem voor het eerst in een vergelijkbare vorm gebruikt in de eersteklas SUV Touareg. Via een matrix van 24 leds per koplampmodule worden verschillende en deels interactieve verlichtingsfuncties geactiveerd en op de weg geprojecteerd. Een andere nieuwe lichtfunctie is de ‘vegende’ knipperlichtfunctie van de ledknipperlichten, die in de module van de IQ.LIGHT-ledmatrixkoplampen1 geïntegreerd zijn. De ledachterlichten werden ook grafisch en technisch gereconstrueerd. In de topversie hebben ze ook een ‘vegende’ knipperfunctie1. Ook nieuw hier is de opvallende omschakeling1 tussen de achterlicht- en remlichtfunctie, die de achterligger nog krachtiger waarschuwt.

Gedigitaliseerde klimaatregeling

De Tiguan Allspace van de nieuwe generatie onderstreept zijn premiumclaim met de krachtige automatische klimaatregeling met drie zones Air Care Climatronic1. Alle airconditioning-, verwarmings- en ventilatiefuncties worden aangestuurd via een nieuwe gedigitaliseerde module in de middenconsole. Aanraakoppervlakken en schuifregelaars nemen de functie van knoppen en toetsen over. Dankzij de direct te bedienen bedieningselementen werkt alles op een vanzelfsprekende en vertrouwde manier. Alle functies zijn verlicht en ondubbelzinnig toegewezen. De bedieningseenheid is omlijst in edel, hoogglans zwart. In het bovenste van de drie niveaus bevinden zich de rechtstreekse toegangstoetsen voor veelgebruikte functies zoals stoelverwarming, ontdooifunctie van de voorruit of recirculatiefunctie. In het middenniveau bevinden zich onder andere de temperatuurweergaven en een slider voor het blaasniveau. In het laagste niveau zijn er twee schuifregelaars voor de temperatuuraanpassing (links en rechts).

Tiguan Allspace als zevenzitter

Twee extra enkele stoelen1 op de derde zitrij maken van de Tiguan Allspace met vijf zitplaatsen optioneel een SUV met plaats voor maximaal zeven personen. Net als de achterbank en rugleuning op rij twee kunnen de enkele stoelen van de derde zitrij probleemloos worden opgevouwen als dat nodig is of als ze niet worden gebruikt. Ze verdwijnen dan volledig in de laadvloerruimte en creëren zo een vlakke laadruimte. De royale ruimte achterin en het laadvolume van de bagage blijven volledig behouden dankzij de grote wielbasis (2.790 mm).

Foto 1 / 1
Vraag meer informatie aan
Vraag een gratis testrit aan
Maak een afspraak/Live Video Call