Škoda

Na de succesvolle lancering van de ENYAQ iV voegt ŠKODA nu een elegante coupé toe aan het gamma. Het aanbod zal ook een sportieve RS-variant bevatten. De ŠKODA ENYAQ COUPÉ iV heeft een nog emotiever design en biedt ondanks de sportieve lijnen veel ruimte en een kofferinhoud van 570 liter. Ook de weerstandscoëfficiënt (cd) is verbeterd in vergelijking met de ENYAQ iV en heeft een waarde van 0,234. Afhankelijk van de specificatie maakt dit een rijbereik tot 545 km*** in de WLTP-cyclus mogelijk, waardoor de auto zich perfect leent om lange afstanden te rijden. Voor de ENYAQ COUPÉ iV is er de keuze uit twee batterijgroottes, uit achter- of vierwielaandrijving en uit vier vermogens tussen 132 kW* en 220 kW** (RS-variant). Net als bij de ENYAQ iV vervangen de Design Selections de klassieke uitrustingsniveaus in het interieur.

Thomas Schäfer, CEO van ŠKODA AUTO, verklaart: “Na de succesvolle lancering van de SUV zorgt de nieuwe ENYAQ COUPÉ iV voor nog meer emotie, sportieve styling en elegantie in de ŠKODA iV-familie. Onze designers en ingenieurs zijn er nog maar eens in geslaagd om een hoge graad van functionaliteit te combineren met een emotief design. Het gloednieuwe topmodel in het gamma is ook de allereerste volledig elektrische ŠKODA RS. De ENYAQ COUPÉ iV combineert emotie perfect met efficiëntie door de royale hoeveelheid ruimte, die kenmerkend is voor ŠKODA, zelfs in een bijzonder elegant koetswerk aan te bieden.”

De nieuwe ŠKODA ENYAQ COUPÉ iV en de ENYAQ iV worden geproduceerd in de hoofdfabriek van ŠKODA in Mladá Boleslav, wat maakt dat ze de enige op MEB gebaseerde voertuigen van de Volkswagen-groep in Europa zijn die buiten Duitsland worden gebouwd. Door zijn samenstelling en een lange wielbasis maakt het modulair elektrisch autoplatform (MEB) nieuwe opties mogelijk op het vlak van koetswerkverhoudingen en -design. Aangezien de hoogspanningsbatterij voor de aandrijving volledig verwerkt is in de onderzijde van de auto en elektrische voertuigen geen versnellingsbaktunnel hebben, is de ruimte voor passagiers achterin ook bijzonder royaal.

Panoramisch dak met donker getint glas als standaard en lichtjes naar achterkant aflopende daklijn

De nieuwe ŠKODA ENYAQ COUPÉ iV wordt gekenmerkt door een nog emotiever design dan de SUV-variant en is niet alleen verkrijgbaar in de SPORTLINE-variant, maar ook als de ENYAQ COUPÉ RS iV, die een sportief topmodel van het gamma is. Dit model heeft een sportieve voorbumperschort en zijschorten in koetswerkkleur, en is uitgerust met lichtmetalen velgen die tussen 19 en 21 duim groot zijn. De daklijn loopt vanaf de B-stijl lichtjes af naar de achterkant en vloeit voort in de kofferklep met uitgesproken randen. De lijnen van het voertuig worden ook benadrukt door het donker getinte panoramisch glazen dak, wat een standaarduitrusting is voor de coupé. Het is het grootste panoramisch glazen dak in het ŠKODA-gamma, want het bestrijkt de hele oppervlakte van het dak en gaat naadloos over in de achterruit. Het is dunner dan het volledige dak, waardoor er veel hoofdruimte is voor de inzittenden van de auto. Dankzij het panoramisch glazen dak komt er meer daglicht binnen in het interieur, wat de auto een luchtiger gevoel geeft. De coating helpt ervoor te zorgen dat het klimaat in de cabine te allen tijde aangenaam is. Net als bij de ENYAQ iV, is de coupé beschikbaar met de optionele Crystal Face, waarbij verticale lamellen van het opvallende ŠKODA-radiatorrooster verlicht worden door 131 leds, terwijl een horizontale lichtstrip de prachtige uitstraling van de auto afwerkt. De ENYAQ COUPÉ RS iV komt standaard met de Crystal Face op de markt.

Interieur met Design Selections, een scherm van 13 duim en head-updisplay met augmented reality

Net als bij de SUV wordt het interieur van de coupé gekenmerkt door holistisch gecoördineerde Design Selections die gebaseerd zijn op moderne leefomgevingen en vervaardigd zijn met natuurlijke, duurzaam verwerkte en gerecycleerde materialen. De duidelijke structuur van de beschikbare keuzemogelijkheden, waaronder tien doordachte themapakketten en exclusieve individuele opties, maken de configuratie van de auto een stuk makkelijker. Standaarduitrustingen zijn een centraal infotainmentscherm van 13 duim en een Digital Cockpit van 5,3 duim, die optioneel kunnen worden aangevuld met een head-updisplay met augmented reality.

“In onze gloednieuwe productieauto, de ENYAQ COUPÉ iV, hebben we bijna alle aspecten van de VISION iV-studie behouden, die iets meer dan twee jaar geleden heel wat aandacht trok. Het elegante design met sculpturale en kristallijne details geven de auto een krachtige look. Met atletische lijnen is ons gloednieuwe, volledig elektrische, eersteklas model nog emotiever dan de succesvol gelanceerde ENYAQ iV. Tegelijkertijd biedt de coupé ook merktypische kwaliteiten, zoals royale ruimte en een hoog niveau van functionaliteit.” Door Oliver Stefani, hoofd van ŠKODA Design

De laadinfrastructuur is de sleutel tot het succes van elektromobiliteit. Daarom zet ŠKODA AUTO zich in om het ŠKODA iV-ecosysteem uit te bouwen. Met één enkele kaart, de Powerpass, kunnen voertuigen gemakkelijk en handig worden opgeladen aan oplaadpunten in heel Europa, waaronder het Ionity-snellaadnetwerk. ŠKODA bevordert ook snel de uitbreiding van de laadinfrastructuur via zijn concessiehouders. Voor thuisladen biedt de autobouwer zijn klanten de keuze tussen drie verschillende ŠKODA iV Charger-wallboxes en ondersteunt hij hen bij de planning en installatie

 
Foto 1 / 1