Škoda

Na de succesvolle lancering van de ŠKODA ENYAQ iV voegt ŠKODA AUTO een nog emotievere koetswerkvariant toe aan zijn eerste volledig elektrische SUV-gamma: de vierdeurs ŠKODA ENYAQ COUPÉ iV wordt gekenmerkt door een elegante, aflopende achterkant. De luchtweerstandscoëfficiënt (cd) van 0,247 is zelfs lager dan die van de ENYAQ iV – die al geweldig was – waardoor de ENYAQ COUPÉ iV efficiënter is en meer dan 535 km kan afleggen in de WLTP-cyclus wanneer hij is uitgerust met de grotere batterij. Er is keuze uit twee batterijformaten en drie vermogensvarianten met achter- of vierwielaandrijving. Net als bij de ENYAQ iV zijn de klassieke uitrustingsniveaus voor het interieur vervangen door de Design Selections. In typische ŠKODA-stijl heeft de ENYAQ COUPÉ iV een royaal interieur en een bagageruimte van 570 liter.

 

Thomas Schäfer, CEO van ŠKODA AUTO, verklaarde: “We hebben een geweldige start gemaakt op de internationale markten met ons volledig elektrische vlaggenschip ŠKODA ENYAQ iV. Het voertuig werd zeer goed onthaald door onze klanten en er zijn ongeveer 70.000 bestellingen geplaatst. Begin 2022 zullen we de lat nog hoger leggen met de ENYAQ COUPÉ iV: deze variant van onze e-SUV, die nog emotiever is en een echt designhoogtepunt vormt, rondt de top van ons modellengamma af.”

 

De ŠKODA ENYAQ COUPÉ iV is een uitstekende aanvulling op het ENYAQ iV-gamma en biedt een zeer dynamische auto voor klanten die van een actieve levensstijl houden. Met een zee van ruimte voor maximaal vijf personen en een bagageruimte van 570 liter is het een geweldig voertuig voor gezinnen. Er is keuze uit drie vermogensvarianten voor dit nieuwste model: de ENYAQ COUPÉ iV 60, de ENYAQ COUPÉ iV 80, beide met achterwielaandrijving, en de ENYAQ COUPÉ iV 80x met vierwielaandrijving. Met een nog betere aerodynamica dan de ENYAQ iV en een luchtweerstandscoëfficiënt van 0,247 is de vierdeurs coupé efficiënter en kan hij, in de variant met de grootste van de twee beschikbare batterijen en achterwielaandrijving, meer dan 535 km afleggen in de WLTP-cyclus. De snelle oplaadfunctie, die standaard is, zorgt ervoor dat de auto snel is 'bijgetankt'. Het centrale touchscreen van 13” is een echte blikvanger in het interieur.

De ENYAQ iV: een wereldwijd succesverhaal voor ŠKODA

De ENYAQ iV was een onmiddellijk succes op de internationale markten. ŠKODA's eerste productiemodel op basis van het modulaire elektrische autoplatform MEB van de Volkswagen-groep viel van meet af aan in de smaak bij experts, de media en klanten. De vraag overstijgt momenteel ŠKODA's productiecapaciteit in de hoofdfabriek in Mladá Boleslav – de enige locatie in Europa buiten Duitsland waar een MEB-gebaseerd model van de band rolt. Bij de tests die werden uitgevoerd door het onafhankelijke European New Car Assessment Programme (Euro NCAP), kreeg de volledig elektrische SUV de maximale score van vijf sterren. De ENYAQ iV scoorde 94 % voor de bescherming van volwassen passagiers en 89 % voor kinderen, wat het beste resultaat ooit is in de Euro NCAP-tests. De ENYAQ iV ontving ook de prestigieuze Red Dot Award voor uitmuntend productdesign en kreeg nog meer prijzen van autovakbladen in Duitsland (Europa's grootste automarkt). Zo hebben lezers van het tijdschrift auto motor und sport het nieuwe vlaggenschip van ŠKODA uitgeroepen tot de beste compacte geïmporteerde SUV/terreinwagen in 2021 en hebben lezers van Auto Zeitung de 'Auto Trophy' toegekend aan de ENYAQ iV als de beste geïmporteerde e-SUV. Bij de lezersverkiezing ‘4x4 van het jaar' van Auto Bild Allrad werd de SUV genomineerd als beste geïmporteerde auto in de categorie 'Elektrische auto met vierwielaandrijving'. En om hem nog populairder te maken: de ENYAQ iV kreeg de titel ’Beste elektrische grote SUV' bij de 'Elektrische auto van het jaar 2021'-awards van het Britse automagazine What Car? en werd door de Britse website electrifying.com uitgeroepen tot de beste gezinsauto van dit jaar.

 

Standaard emotieve lijnen en glazen panoramisch dak 

De nieuwe ŠKODA ENYAQ COUPÉ iV heeft een nog emotiever design dan de SUV-variant. Het glazen panoramisch dak, dat tot de standaarduitrusting behoort, loopt vanaf de B-stijl licht af naar achteren. Met een lengte van 4.653 mm en een hoogte van 1.617 mm is de coupé vier millimeter langer dan de ENYAQ iV en een millimeter hoger. Met respectievelijk 1.879 mm en 2.765 mm zijn de breedte en wielbasis van beide modellen identiek, terwijl de bagageruimte van de coupé met 570 liter bijna even groot is als die van de SUV met 585 liter. Grote lichtmetalen velgen van 19 tot 21 duim benadrukken de krachtige uitstraling van de auto. Full-ledmatrixkoplampen zijn optioneel. Bij deze koplampen is elke grootlichtmodule voorzien van 24 leds, die afzonderlijk kunnen worden aangestuurd en de bestuurder in staat stellen om het grootlicht te allen tijde te laten branden zonder andere weggebruikers te verblinden. Full-ledachterlichten zijn ook optioneel. Deze hebben een kristallijn design en kenmerken de typische C-vormige lichtcluster en dynamische richtingaanwijzers van het merk. Het Crystal Face, waarbij in totaal 131 leds de verticale lamellen en horizontale sierstrips van het opvallende ŠKODA-rooster verlichten, is een andere optie voor de ENYAQ COUPÉ iV. De ledmodules van de full-ledmatrixkoplampen voor de dim- en grootlichten, evenals de dagrijlichten, zorgen voor een geanimeerd welkomsteffect.

 

Interieur met Design Selections

ŠKODA biedt innovatieve Design Selections en een duidelijk keuzemenu voor het interieur van de ENYAQ COUPÉ iV. De Design Selections zijn geïnspireerd op moderne leefomgevingen en vervangen de klassieke uitrustingsniveaus. De gebruikte stijl, kleuren en materialen zijn smaakvol op elkaar afgestemd. In zijn basisuitvoering presenteert de Design Selection 'Loft' zich als modern, huiselijk en gezinsvriendelijk. De combinatie van grijze en zwarte tinten is tijdloos. Duurzame materialen zijn beschikbaar in andere Design Selections. De stoelbekledingen in de Selection ‘Lodge’ bijvoorbeeld zijn gemaakt van 40 % natuurlijke nieuwe wol met het Woolmark Company-kwaliteitszegel, en 60 % polyester (elk exemplaar is gemaakt van 318 gerecycleerde petflessen). De cognackleurige lederen bekleding van de stoelen in de Selection ‘ecoSuite’ is gelooid via een milieuvriendelijk en duurzaam proces met extracten van olijfbladeren, zonder gebruik te maken van chemicaliën.

 

Touchscreen van 13” en uitgebreide standaarduitrusting

Het centraal geplaatste touchscreen van 13” is een belangrijk kenmerk van het interieur. Het kan worden gepersonaliseerd en biedt toegang tot het infotainmentsysteem en alle voertuigfuncties. Op een scherm van 5,3” informeert de Digital Cockpit de bestuurder over de belangrijkste informatie, zoals snelheid, rijgegevens, navigatie en actieve rijhulpsystemen. Het optionele head-updisplay projecteert extra informatie – deels met behulp van augmented reality – duidelijk zichtbaar voor de bestuurder. De uitgebreide reeks standaard interieurkenmerken van de ENYAQ COUPÉ iV omvat onder meer Climatronic met twee zones, een sleutelloos KESSY GO-systeem en ledsfeerverlichting. Die verlicht de sierstrips op de deuren en de deurgrepen, evenals de voetruimtes voor en achter. De duidelijke structuur van de keuzemogelijkheden omvat tien optionele themapacks, waarvan de meeste zowel in een basisversie als in een uitgebreidere Plus-versie verkrijgbaar zijn. Voor alle modellen zijn bepaalde individuele opties beschikbaar.

 

Twee batterijen, drie vermogensvarianten en zowel achter- als vierwielaandrijving 

ŠKODA biedt twee batterijformaten en drie verschillende vermogensvarianten voor de ENYAQ COUPÉ iV. De batterijen zijn ondergebracht in de vloer van het autoplatform MEB van de Volkswagen-groep. De ENYAQ COUPÉ iV 60 is voorzien van een lithium-ionbatterij met een capaciteit van 62 kWh, waarvan 58 kWh netto kan worden gebruikt. De elektromotor levert 132 kW* en drijft de achterwielen aan via een versnellingsbak met één versnelling. De ENYAQ COUPÉ iV 80 komt eveneens met achterwielaandrijving en wordt aangedreven door een elektromotor met een vermogen van 150 kW*. Uitgerust met het grotere batterijpack van 82 kWh (77 kWh netto) en dankzij de uitstekende aerodynamica van de auto met een luchtweerstandscoëfficiënt (cd) van 0,247 kan deze variant meer dan 535 km afleggen – en biedt daarmee het grootste rijbereik binnen het modelgamma.

 

De ENYAQ COUPÉ iV 80x is uitgerust met de grotere batterij, die ook een tweede, 80 kW sterke elektromotor op de vooras aandrijft, waardoor deze variant vierwielaandrijving heeft. Samen leveren de twee elektromotoren een totaalvermogen van 195 kW**. Met behulp van een AC-wallbox tot 11 kW – bijvoorbeeld een ŠKODA iV-lader – kan de gloednieuwe coupé in zes tot acht uur volledig worden opgeladen. De ENYAQ COUPÉ iV kan ook worden opgeladen aan openbare DC-snellaadstations met een vermogen tot 125 kW. De iV-universele lader – een mobiele oplossing met verwisselbare aansluitstekkers – is als optie verkrijgbaar.

Vraag meer informatie aan
Maak een afspraak/Live Video Call
Vraag een testrit aan