Škoda

Met de lancering van deze nieuwste MONTE CARLO-variant vervolledigt ŠKODA het gamma van de nieuwe, vierde generatie van zijn FABIA. De iconische naam MONTE CARLO die oorspronkelijk exclusief voor de FABIA was geïntroduceerd, staat sinds 2011 symbool voor een sportieve levensstijl. Hij brengt hulde aan de vele overwinningen van het merk in de legendarische rally. De zwarte koetswerkdetails onderstrepen het dynamische voorkomen van de nieuwe FABIA, terwijl het interieur wordt gekenmerkt door rode accenten en carbonlook details op de armsteunen en het dashboard. Er is keuze uit vier motoren die vermogens leveren van 59 kW (80 pk) tot 110 kW (150 pk).

De sportieve MONTE CARLO-varianten dragen al sinds 2011 bij tot het succes van de FABIA. Ze zijn geïnspireerd op de talrijke autosportoverwinningen van het merk in de legendarische rally en vormen een aanvulling op de uitrustingsniveaus Active, Ambition en Style. De MONTE CARLO-variant is verkrijgbaar met drie 1.0-driecilindermotoren en een 1.5 TSI-viercilinder, met vermogens die variëren van 59 kW (80 pk) tot 110 kW (150 pk).

Dynamische proporties en een emotief design met zwarte details

De vierde generatie van de FABIA, gebouwd op het modulaire MQB-A0-platform van de Volkswagen-groep, pakt uit met dynamischere proporties en een meer emotief design. Deze look wordt nog versterkt door details zoals het zwarte ŠKODA-radiatorrooster, modelspecifieke voor- en achterskirts, een zwarte achterdiffusor en zwarte lichtmetalen velgen met een diameter van 16 tot 18 duim. De gepolijste zwarte lichtmetalen velgen Proxima (16 duim) en Procyon (17 duim) zijn exclusief voor de FABIA MONTE CARLO.

Sportstoelen standaard, digitaal instrumentenbord met een specifieke, dynamischere achtergrond voor de weergaves

Het nu grotere interieur is standaard uitgerust met sportstoelen met geïntegreerde hoofdsteunen en een driespakig multifunctiestuur. Het interieur is overwegend zwart, waarbij de sierstrip op het dashboard, delen van de middenconsole en de deurgrepen een rood accent bieden. De armsteunen in de voordeuren en het onderste deel van het dashboard zijn afgewerkt in carbonlook. De FABIA MONTE CARLO kan worden uitgerust met alle veiligheids-, rijhulp- en comfortvoorzieningen en infotainmentsystemen die in het gamma beschikbaar zijn. Het optionele digitale instrumentenbord heeft een specifieke, dynamischere achtergrond voor de weergaves.

Exterieur: zwarte accenten creëren een strakke look

De nieuwe ŠKODA FABIA MONTE CARLO wordt gekenmerkt door atletische voor- en achterskirts en zwarte designdetails. Met zijn gestroomlijnde proporties, scherp getekende koplampen en lichtmetalen velgen in maten tot 18 duim oogt het model bijzonder sportief.

Interieur: carbonlook met zwarte en rode details

De ŠKODA FABIA MONTE CARLO is door zijn interieur direct herkenbaar als de sportieve lifestylevariant in het gamma. Met sportstoelen, een driespakig multifunctiesportstuur, carboneffecten op het dashboard en zwarte en rode designdetails zet hij de traditie van de MONTE CARLO-modellen voort. Het optionele digitale instrumentenbord biedt bovendien een modelspecifieke MONTE CARLO lay-out.

Foto 1 / 1