Volkswagen

De World Car of the Year 2021 is een Volkswagen: de nieuwe volledig elektrische ID.4 zegevierde over de sterke internationale concurrentie bij de internationale World Car Awards. De World Car Awards worden uitgereikt door meer dan 90 internationale autojournalisten uit 24 landen, die hun stem uitbrengen over de beste innovaties op de wereldmarkt.

De jury prees de milieuvriendelijkheid omdat de ID.4 geen directe uitstoot heeft, en ook zijn innovatieve elementen. De ID.4 stelt ook normen voor digitalisering. Zo kan de auto regelmatig updates en nieuwe functies ‘over the air’ ontvangen. Volkswagen is de eerste in het volumesegment die dit vanaf de zomer aanbiedt. Het voertuig is altijd up-to-date. Deze mogelijkheid is ook een belangrijke vereiste om nieuwe businessmodellen mogelijk te maken.

Hiermee zet de ID.4 bij de 17e editie van de World Car of the Year award het succesverhaal van Volkswagen bij deze wedstrijd voort. Hij wordt niet alleen goed onthaald door de vakpers, maar ook door de klanten. Volkswagen is van plan om dit jaar wereldwijd ongeveer 150.000 ID.4's af te leveren. De elektrische campagne is een kernelement van de ACCELERATE-strategie van Volkswagen. Het bedrijf is van plan om elk jaar minstens één nieuw volledig elektrisch model op de markt te brengen.

 

De uitreiking van de World Car Awards vond dit jaar digitaal plaats. Het kan opnieuw bekeken worden opYouTube.com/worldcartv.

Foto 1 / 1
Boek een afspraak voor de ID.4
Vraag meer informatie aan