Audi

Met de e-tron GT toont Audi aan hoe fascinerend elektrische mobiliteit zal zijn. De vierdeurs coupé combineert een expressief design met een krachtige aandrijving en een dynamisch rijgedrag. Dit is het begin van een nieuw tijdperk, het gran turismo van de toekomst.

Het is een Audi die de wereld nog nooit heeft gezien: met de e-tron GT toont het merk zijn plannen om vorm te geven aan een emotionele en fascinerende toekomst van mobiliteit.

Twee modellen van de gran turismo met volledig elektrische aandrijving kwamen in februari 2021 gelijktijdig op de markt: de e-tron GT quattro (gecombineerd stroomverbruik in kWh/100km: 21,6-19,9 (WLTP), 19,6-18,8 (NEDC) ; gemiddelde CO2 uitstoot in g/km: 0 )en de RS e-tron GT (gecombineerd stroomverbruik in kWh/100km: 22,5-20,6 (WLTP), 20,2 -19,3 (NEDC) ; gemiddelde CO2 uitstoot in g/km: 0 ). Beide modellen zijn krachtig, snel en dynamisch, en beide hebben nul lokale uitstoot. Al deze kwaliteiten samen vormen een sterk karakter dat een nieuwe interpretatie geeft aan het idee van gran turismo.

Het koetswerk van de Audi e-tron GT is een dynamisch kunstwerk.

Elk oppervlak en lijn zijn harmonieus, van de koplampen, die optioneel verkrijgbaar zijn met laserlicht, tot de grote diffusor aan de achterzijde. Samen vormen de details een sculptuur die eruit ziet alsof ze door de wind is gevormd. De koetswerklijn is uiterst aerodynamisch, en de weerstandscoëfficiënt bedraagt maar 0,24. Ook het interieur past in een klassiek gran turismo design: de bestuurders- en passagiersstoel vooraan zijn sportief laag geplaatst en gescheiden door een brede middenconsole, en de achterbank biedt voldoende ruimte, zelfs voor volwassenen. De progressieve elegantie van het interieurdesign benadrukt het vooruitstrevende karakter van de auto.

Een gran turismo is een sportieve touring car met een uitstekend dynamisch rijgedrag, die zelfverzekerd over de wegen zweeft.

De Audi e-tron GT deelt dit karakter. Afhankelijk van het model bedraagt het vermogen van de elektromotoren 350 kW (476 pk) of 440 kW (598 pk), waardoor ook dynamische pieken mogelijk zijn. Het rijbereik tot 487 kilometer (volgens WLTP), dat mogelijk wordt gemaakt door de batterij en zijn nettocapaciteit van 85 kWh, is ook belangrijk. De 800-volt technologie maakt snel laden met gelijkstroom mogelijk met een vermogen tot 270 kW. Ook de ophanging steunt op het evenwicht tussen dynamiek en comfort, dankzij technologieën zoals Audi drive select, vierwielbesturing, gecontroleerde demping, driekamerluchtvering, elektrische vierwielaandrijving en het sperdifferentieel op de achteras. De wielmaten gaan tot 21 duim en de remschijven - die optioneel koolstofkeramisch verkrijgbaar zijn - hebben een diameter tot 420 millimeter.

Zoals alle Audi-modellen is de e-tron GT volledig geconnecteerd.

Het infotainment, de online diensten van Audi connect en de rijhulpsystemen zijn ultramodern. En omdat zo een dynamische kunstwerk ook goed moet klinken, heeft Audi voor de e-tron GT een uniek geluid gecomponeerd. Het klinkt krachtig en vooruitstrevend - zoals een echte Audi.

Foto 1 / 1