Škoda

Met de introductie van de ENYAQ COUPÉ en het sportieve ENYAQ COUPÉ RS iV-topmodel vult ŠKODA het gamma van de ENYAQ iV-range verder aan. De ENYAQ COUPÉ iV 60-modellen hebben een aandrijflijn met een 132 kW sterke elektromotor in combinatie met een 58 kWh accu. De ‘80’-modellen zijn nog krachtiger (150 kW) en beschikken standaard over een 77 kWh accupakket. De ENYAQ COUPÉ iV is nu te bestellen vanaf € 49.290. De sportieve ENYAQ COUPÉ RS iV heeft een aandrijflijn met een krachtige elektromotor van 220 kW en 299 pk, gebaseerd op de 80x, dus met een accu van 77kW en vierwielaandrijving. Deze is vanaf heden bestelbaar met een startprijs van € 64.750 BTWi.

De ENYAQ COUPÉ iV combineert een elegant design met volop ruimte voor vijf inzittenden - mede dankzij het standaard glazen panoramadak - en veel gebruiksgemak. De aflopende daklijn draagt bij aan een optimale stroomlijn en daarmee aan maximale efficiency. De ENYAQ COUPÉ iV 60-modellen zijn al goed voor een maximale actieradius van 408 kilometers (WLTP). Met het 77 kWh accupakket kunnen de ENYAQ COUPÉ iV 80-modellen tot wel 559 kilometers (WLTP) afleggen. Dankzij de  snellaadmogelijkheid duurt het laden van de batterij van 5-80% 35 minuten voor de ‘60’-modellen. Voor het DC laden dat vanaf nu 135 kW bedraagt voor alle 80-varianten, inclusief de RS, is dit zelfs minder dan 30 minuten. Elke coupé wordt standaard geleverd met een Mode 3-laaddkabel. Andere praktische troeven: de bagageruimte heeft een inhoud van maar liefst 570 liter, terwijl het maximale trekgewicht 1.000 kg bedraagt. 

Alle ruimte voor connectiviteit en luxe

De ENYAQ COUPÉ iV onderscheidt zich ook door zijn omvangrijke standaarduitrusting. Alle uitvoeringen beschikken bijvoorbeeld standaard over LED-verlichting voor en achtern, sportieve bumpers in koetswerkkleur en een glazen panoramadak. De Digital Cockpit (5,3 inch) en een groot centraal geplaatst 13 inch infotainment touchscreen, een navigatiesysteem, smartphone-integratie en voice control zijn altijd inbegrepen. De ENYAQ COUPÉ SPORTLINE iV doet zijn naam eer aan met 20 inch lichtmetalen velgen, sportieve (zwarte) designaccenten en een verlaagd sportonderstel.

Voorverkoop gestart

De nieuwe ENYAQ COUPÉ iV-modellen zijn naar eigen wens en smaak samen te stellen in de configurator op skoda.be. Prijzen van de ENYAQ COUPÉ iV 60 beginnen bij € 49.290 BTWi, de ENYAQ COUPÉ iV 80 wordt leverbaar vanaf € 54.890 BTWi.

Elke ENYAQ (COUPÉ) iV staat voor zorgeloos rijplezier. Dat komt tot uiting in 2 jaar volledige fabrieksgarantie en 8 jaar garantie op de hoogvoltaccu (tot 160.000 km).

Foto 1 / 1