Volkswagen Bedrijfsvoertuigen
  • Euro NCAP test de veiligheid van 19 bestelwagens

  • Transporter T6.1 "legt de lat hoger voor de lichte bedrijfswagens"

  • De T6.1 biedt een breed scala aan rijhulpsystemen voor de bestuurder

Het Euro NCAP-consortium - bestaande uit Europese verkeersministeries, automobielclubs, verzekeringsmaatschappijen en onderzoeksinstituten - heeft onlangs de veiligheid van 19 lichte bestelwagens getest. De nadruk lag op de beschikbaarheid en het functioneren van de actieve veiligheidssystemen. De Transporter T6.1 van Volkswagen Bedrijfsvoertuigen kwam als beste uit de bus - en werd door Euro NCAP bekroond met de gouden medaille.

De groeiende online retail heeft geleid tot een toename van de vraag naar leveringsdiensten. Hierdoor neemt het aantal bestelwagens op de weg toe. Reden voor het NCAP-consortium om de beschikbaarheid en het functioneren van hulpsystemen van bestelwagens van categorie B en C/D met een toegelaten totaalgewicht tot 3,5 ton te testen en te evalueren.

Na uitgebreide tests concludeert NCAP dat de Transporter T6.1 van Volkswagen Bedrijfsvoertuigen het beste scoort:

"De Transporter biedt haar klanten de mogelijkheid om een breed scala aan krachtige veiligheidsvoorzieningen aan te schaffen en krijgt daarvoor volgens de testen van Euro NCAP de gouden medaille. In 2021 legt de Transporter de lat voor de anderen binnen de lichte bedrijfsvoertuigen hoger".

Voor de T6.1-serie is een breed scala aan rijhulpsystemen beschikbaar. Deze behelzen tal van veiligheids- en comfortfuncties - afhankelijk van de wensen van de klant. Van de rijstrookassistent Lane Assist en Front Assist met noodstopfunctie voor de stad tot de automatische afstandsregeling (ACC) met snelheidsbegrenzer.

Voor zakelijke klanten zijn deze en vele andere functies gebundeld in het Driver Assistance Plus-pakket.

 
Vraag een testrit aan
Vraag meer informatie aan