Škoda

Vier jaar na zijn lancering krijgt de ŠKODA KAROQ een update: de Tsjechische autofabrikant heeft zijn tweede SUV-modellenreeks opgefrist om zijn aanhoudende succes te verzekeren. Naast een nog meer verfijnde designtaal brengt de update duurzame materialen, nieuwe technologie en efficiëntere motoren van de huidige EVO-generatie naar de compacte SUV. Alleen voorbijgestoken door de OCTAVIA, was het kleinere broertje van de KODIAQ het op één na meest geleverde ŠKODA-model wereldwijd in 2020, evenals in de eerste zes maanden van 2021.

Thomas Schäfer, CEO van ŠKODA AUTO, verklaarde: "Met meer dan een half miljoen verkochte exemplaren is de KAROQ de sleutel tot het succes van ons merk. Om ervoor te zorgen dat dit ook zo blijft, hebben we hem verder ontwikkeld: nu met een frisser design en geoptimaliseerde aerodynamica, samen met state-of-the-art rijhulpsystemen en infotainmentfuncties. Ik ben ervan overtuigd dat dit totaalpakket ons in staat zal stellen het succesverhaal van de KAROQ voort te zetten."

Een fris design, verbeterde aerodynamica en duurzame materialen in het interieur

ŠKODA AUTO heeft zijn designtaal voor de herziene KAROQ verder ontwikkeld, waardoor de SUV er nog opvallender uitziet. Het bredere, nu zeshoekige ŠKODA radiatorrooster, de slankere koplampen en achterlichten, en de aerodynamisch geoptimaliseerde lichtmetalen velgen met zwarte kunststof stukken zorgen voor frisse visuele accenten. De nieuwe velgen, achterruitlamellen en een nieuwe achterspoiler verbeteren de aerodynamica van de auto en verlagen de CO2-uitstoot. Het interieur is voorzien van nieuwe bekleding die, als optie, kan worden gemaakt van duurzame materialen. Ook nieuwe technologie – zoals full-ledmatrixkoplampen en een uitgebreide reeks rijhulpsystemen – debuteert in het gamma. Vijf efficiënte motoren van de EVO-generatie van de Volkswagen-groep vervolledigen de update van de KAROQ. Twee diesels en drie benzinemotoren leveren vermogens die variëren van 81 kW (110 pk) tot 140 kW (190 pk). De 2.0 TSI van 140 kW is voorbehouden aan de KAROQ SPORTLINE en uitsluitend met vierwielaandrijving. De 2.0 TDI met een vermogen van 110 kW is verkrijgbaar met voor- of vierwielaandrijving.

De KAROQ, die in 2017 werd gelanceerd, was de tweede SUV van de Tsjechische autofabrikant. Met een royale ruimte, een hoog niveau van praktische bruikbaarheid en een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding, maakt hij de belofte van het merk waar. De KAROQ wordt geproduceerd in Tsjechië, Slowakije, Rusland en China, en is verkrijgbaar in 60 landen.

Vraag meer informatie aan
Maak een afspraak/Live Video Call