SEAT

SEAT frist zijn succesvolle Ateca op en introduceert zijn 2020-versie. Het hernieuwde voertuig bouwt verder op de eigenschappen van de compacte SUV. Het heeft een opgefriste en emotionele verschijning zowel aan de binnen- als buitenkant, een volledig geconnecteerde user experience, verbeterde veiligheid en comfort en een verhoogde efficiëntie.

Toen hij voor het eerst werd gelanceerd, gaf de SEAT Ateca een nieuwe dimensie aan de markt van de compacte SUV’s. Hij werd de perfecte match voor het leven in de stad omdat de SUV ruim, praktisch en wendbaar was met een unieke stijl. En zijn duidelijke karakter, emotionele design en dynamische persoonlijkheid worden extra benadrukt in de nieuwe versie.

“De Ateca is een van de succesvolste voertuigen van het merk geworden. Sinds zijn lancering in 2016 zijn er meer dan 300.000 exemplaren verkocht. De nieuwe SEAT Ateca 2020 is een evolutie van het originele product. Hij streeft ernaar zijn succes verder te zetten door onze positie in een van de belangrijkste marktsegmenten te bestendigen”, zegt Carsten Isensee, SEAT-voorzitter en vicevoorzitter voor Finance en IT.

De SEAT Ateca is ontworpen en ontwikkeld in Barcelona. Hij wordt geproduceerd in Kvasiny (Tsjechische Republiek) en geeft een extra elan aan de SUV-line-up van het merk, een voertuigsegment dat intrinsiek belangrijk is voor het aanhoudende succes van SEAT.

Sinds zijn lancering in 2016 zijn er meer dan 300.000 SEAT Ateca’s verkocht, een enorme prestatie voor de compacte SUV.

Inleiding: Vervolg van het succes in het compacte SUV-segment

“De Ateca markeert het succesvolle debuut van SEAT in het SUV-segment en is de hoeksteen geworden van de langetermijnstrategie van het bedrijf naast de andere pijlers van het bedrijf, de Ibiza- en de Leon-families”, stelt Wayne Griffiths, vicepresident voor Sales en Marketing. “De verkoop van het SUV-segment heeft de bedrijfsresultaten in 2019 zeer positief beïnvloed. 44% van de door SEAT verkochte wagens waren ofwel een Ateca-, Arona- of Tarraco-model. Met de nieuwe Ateca 2020 geloven we dat we de juiste koers varen om onze positieve resultaten in dit segment aan te houden”.

Alle SEAT-voertuigen staan achter dezelfde kernwaarden en bieden dynamisme, ongeëvenaarde looks, comfort, veiligheid en connectiviteit. De SEAT Ateca heeft al bewezen een belangrijke speler te zijn in de markt met zijn jaarlijks stijgende verkoop sinds zijn marktintroductie in 2016. Tot vandaag heeft hij meer dan 300.000 eenheden verkocht en in 2019 alleen rolden bijna 100.000 voertuigen van de band.

De introductie van de hernieuwde SEAT Ateca voegt nieuwe dimensies toe aan de compacte SUV. De positie in de markt wordt geïntensiveerd en maakt van de wagen een nog competitievere optie.

Het design werd vernieuwd en combineert de nieuwe SEAT designtaal met een uitgesproken look die vertrouwen toevoegt aan zijn persoonlijkheid en karakter. Daarnaast heeft de wagen ook extra wendbaarheid in petto, of hij nu stadswegen aandoet of te velde rijdt.

Op de steeds groter wordende impact van onze geconnecteerde wereld wordt ook ingespeeld. De nieuwe SEAT Ateca geeft klanten de mogelijkheid om hun digitale leven verder te leiden in het voertuig en ook erbuiten. De compacte SUV biedt connectiviteit van de laatste infotainmenttechnologie, met Full Link (draadloos toegang tot zowel Android Auto als Apple CarPlay) en online functies en diensten, beschikbaar via in-carapps die de rijervaring van de klant uitbreiden.

De SEAT Ateca integreert nu enkele van de meest geavanceerde beschikbare rijhulpsystemen zoals Predictive Adaptive Cruise Control, Pre-crash Assist, Travel Assist en Side Assist. Deze technologieën maken de compacte SUV veiliger en comfortabeler ongeacht in welke situatie klanten terechtkomen.

Last but not least biedt de SEAT Ateca 2020 een reeks nieuwe en geavanceerde verbrandingsmotoren aan om de uitstoot te verminderen. Het gamma bestrijkt zowel benzine- (TSI) en dieselopties (TDI) die bestelbaar zijn in een vermogen variërend tussen 110 pk (81 kW) en 190 pk (140 kW).

Design: Aangepast aan de moderne wereld, kracht verweven met emotionaliteit

 “De nieuwe SEAT Ateca werpt zich op met een verkwikkende look, meer in lijn met de behoeften van de markt. Hij verweeft de nieuwe SEAT designtaal met een robuust karakter maar een die geen afbreuk doet aan zijn emotionele persoonlijkheid”, zegt Alejandro Mesonero-Romanos, directeur Design bij SEAT. “Terwijl aan het interieur nieuwe kleuren worden toebedeeld, krijgen interieuronderdelen nieuwe stoffen met stiksels om de kwaliteit te benadrukken.”

Koetswerk

Het design van de SEAT Ateca ademt dynamisme en functionaliteit. Met elke aspect van het voertuig omzichtig vormgegeven blijft het een zelfverzekerde look uitstralen die onmiddellijk herkenbaar is. Bij de introductie van de 2020-versie van de compacte SUV werden deze details versterkt en toegevoegd, zodat de Ateca de wereld waarin hij rijdt, kan weerspiegelen, terwijl hij emotioneel koetswerkdesign mixt met een krachtigere robuustheid in zijn attitude.

De Ateca behoudt zijn brede, doorgaans gespierde voorkomen, hierin ondersteund door zijn afmetingen. De SUV is in lengte een klein beetje gegroeid (+18 mm) tot 4.381 mm wegens het nieuwe design van de neus en de achterbumpers. Hij blijft evenwel even breed (1.841 mm) en hoog (1.615 mm) als zijn voorganger.

De neus kreeg een nieuw uitzicht, geïntroduceerd door de nieuwe designtaal van SEAT, medegevormd door toevoeging van een nieuwe bumper en full-ledkoplampen. De SEAT-designsignatuur bleef behouden. De zijkant van het voertuig overschouwend blijft zijn profiel zelfverzekerdheid en dynamische uitdrukken met precieze lijnen en vloeiende vormen.

Achteraan werd het design zo gebeiteld om de krachtige schouders van de compacte SUV te benadrukken en zijn indrukwekkende 510 liter bagageruimte te verbergen. Een nieuwe achterbumper en de introductie van full-ledachterlichten met dynamische richtingaanwijzers vervolledigen de look van het voertuig en verhogen zijn aantrekkelijkheid. Gesimuleerde uitlaatpijpen geven het design een apart kantje en creëren extra intrige aan de achterzijde. Ten slotte vinden we de naam van de Ateca gebosseleerd in de nieuwe schrijfstijl.

De FR-afwerking zorgt voor een sportievere look met koplampen in mat Cosmo Grey naast een nieuw radiatorroosterdesign, voor- en achterbumperlijsten, mistlamprooster, spiegelbehuizingen, zijlijsten en mat afgewerkte gesimuleerde uitlaten.

De nieuwste afwerking heet XPERIENCE die de compacte SUV een vleugje offroadkarakter geeft en zo het gevoel van veelzijdigheid, vrijheid en vertrouwen creëert. Dat karakter wordt beklemtoond door de zwarte voor- en achterbumpers, zij- en wielkasten, met zijlijsten en voor- en achterlijsten afgewerkt in aluminiumlook.

Interieur

Vanbinnen sluit het interieurdesign mooi aan op de buitenkant van de SEAT Ateca. De cabine oogt elegant en verfijnd en geeft een dynamisch gevoel. Het nieuwe voertuig vergroot de sfeer van het interieur en geeft de indruk van hoogwaardige kwaliteit, kracht en veiligheid zodra je binnenin plaatsneemt.

In het interieur gaat alle aandacht vanaf de bestuurdersstoel naar SEAT’s Digital Cockpit van 10,25 duim. Met een verbeterde HMI-interface en diagonaal zicht, en geüpgraded met een infotainmentsysteem van 8,25 of 9,2 duim is het interieur volledig gedigitaliseerd.

De ‘fit & finish’ van het interieur van de nieuwe SEAT Ateca omvat ook nieuw materiaal voor de deurlijsten met een stikseleffect in de panelen. Nieuwe bekledingen dragen bij aan de robuustheid, terwijl de bestuurder profiteert van de tastbaarheid van een nieuw ontworpen stuur, waardoor een groter gevoel van verbinding tussen bestuurder en voertuig ontstaat. En op de koude dagen kan het stuur worden verwarmd, nog meer comfort.

Het verwarmbare stuur is niet de enige verbetering aan de Ateca op die koude dagen. De compacte SUV beschikt ook over een allweathervoorruit met een onzichtbare coating: Climacoat.

Deze technologie bestaat erin dat de voorruit in slechts 2 à 3 minuten kan worden ontvroren zonder dat de druk op het systeem wordt opgevoerd. Belangrijk is dat het systeem niets weerkaatst, zodat het zicht van de bestuurder niet belemmerd wordt.

De bestuurdersstoel is elektrisch en in 8 richtingen aanpasbaar, met geheugenfunctie (voor de stoel en ook voor de buitenspiegels). Zo weet u steeds de perfecte zitpositie te vinden achter het stuur.

Veiligheid: Een van de veiligste, intelligentste compacte SUV’s op de markt

“De nieuwe SEAT Ateca behoudt niet alleen zijn kracht, zoals zijn uitstekende robuustheid in de duurzaamheidstests bewijst, maar hij geeft ook een nieuwe dimensie aan veiligheid en gemak. Dit komt omdat in de wagen systemen werden geïntegreerd die van de compacte SUV een van de veiligste en meest geavanceerde op de markt maakt”, zegt Axel Andorff, directielid en vicepresident voor Research en Development bij SEAT. “Van de mogelijkheid om in bepaalde omstandigheden en onder toezicht geautomatiseerd rijden aan te bieden tot het helpen van de bestuurder bij het verlaten van een parkeerplaats, de nieuwe SEAT Ateca geeft zowel bestuurders als voetgangers meer gemoedsrust.”

Vraag een gratis testrit aan
Vraag meer informatie aan
Maak een afspraak
Foto 1 / 1