Audi

De Audi Q4 e-tron en Q4 Sportback e-tron zijn de eerste compacte elektrische SUV’s van het merk met de vier ringen. Na hun lancering in april is een nieuwe versie aan het gamma toegevoegd, de Q4 45 e-tron quattro, die nu besteld kan worden.  De Audi Q4 Sportback 45 e-tron quattro wordt eind dit jaar gelanceerd.

Een intelligent aandrijfsysteem voor krachtige prestaties 

De Q4 e-tron-modellen stoten lokaal geen koolstof uit en combineren de ruimte en het comfort van een luxeauto uit de compacte klasse met een rijbereik dat geschikt is voor dagelijks gebruik. De nieuwe Q4 45 e-tron quattro heeft een rijbereik tot 490 km (WLTP), waardoor hij perfect geschikt is voor dagelijks gebruik. De Q4 45 e-tron quattro is nu te bestellen; de vanafprijs inclusief btw bedraagt 52.450 euro.  

De nieuwe quattro-versie (gecombineerd energieverbruik in kWh/100 km: 21,3 - 17,9 (WLTP); 18,2 – 16,5 (NEDC); gecombineerde CO2-uitstoot in g/km: 0) doet een beroep op twee elektromotoren voor zijn elektrische vierwielaandrijving. Samen leveren ze een maximumvermogen van 195 kW (265 pk) – genoeg voor een sprint van 0 tot 100 km/u in 6,9 seconden en een elektronisch begrensde topsnelheid van 180 km/u.

Koolstofneutraliteit gecertificeerd door TÜV NORD: Q4 e-tron-modellen hebben officieel een netto-nul koolstofvoetafdruk. 

Audi bouwt de Q4 e-tron en de Q4 Sportback e-tron met netto-nul koolstofemissies. Dit is nu officieel bevestigd door hun geslaagde certificering als ‘koolstofneutrale producten’ door de onafhankelijke keuringsorganisatie TÜV: “Audi staat ervoor in dat koolstofemissies onder meer in de toeleveringsketen, tijdens het hele productieproces en in de logistiek proportioneel worden voorkomen of beperkt door het gebruik van elektriciteit uit hernieuwbare bronnen. Dit geldt ook expliciet voor de productie van de hoospanningsbatterij van de voertuigen. Bovendien gaat Audi nog een stap verder door onvermijdbare CO2-equivalente emissies te compenseren door middel van zijn steun aan internationaal erkende CO2-compensatieprojecten”, bevestigt TÜV NORD in de succesvolle certificering.

De productiesite in Zwickau betrekt voor de productie uitsluitend groene stroom, en ook de toeleveranciers van batterijcellen zijn verplicht om uitsluitend energie uit hernieuwbare bronnen te gebruiken in hun productieprocessen. Emissies die momenteel niet kunnen worden vermeden, worden gecompenseerd door middel van koolstofkredieten waarmee projecten ter beperking van de klimaatverandering worden gefinancierd. Deze zijn gecertificeerd door de non-profitorganisaties The Gold Standard of Verified Carbon Standard. Zo kan volledige koolstofneutraliteit worden bereikt over de hele levenscyclus van het voertuig terwijl het tijdens de gebruiksfase ook met groene stroom wordt opgeladen. 

Bovendien werkt Audi met zijn toeleveranciers samen om systematisch verantwoordelijke praktijken te bevorderen in al zijn voertuigprojecten. Het bedrijf controleert zijn zakenpartners sinds 2017 aan de hand van een intern ontwikkelde duurzaamheidsrating om te garanderen dat de productie wordt uitgevoerd op een manier die zuinig omspringt met hulpbronnen en voldoet aan sociale normen.  

 

Vraag meer informatie aan
Maak een afspraak/Live Video Call
Vraag een testrit aan