Waar moet je aan denken als je met de auto op vakantie gaat? Welke documenten moet je zeker bij je hebben? En wat moet je doen bij een ongeval in het buitenland? Om uw voertuig goed voor te bereiden, is een vakantie check-up essentieel voor een zorgeloze reis.

Voorbereid vertrekken

Om uw voertuig goed voor te bereiden, is een vakantie check-up essentieel voor een zorgeloze reis. Maak daarom een afspraak bij één van uw vertrouwde concessies voor een zomercheck.

Vertrek met een gerust hart voor slechts € 125*

Wij controleren uw wagen op alle veiligheidsaspecten, zoals de remmen, banden, accu en ruitewissers. Maar ook het onderstel van uw wagen, de werking van de verlichting en alle vloeistoffen.

Inderdaad, een complete tour van uw wagen vooraleer u aan een welverdiende vakantie begint.

*Actie zomercheck + airco service: prijs excl. airco gas en bijvullen van vloeistoffen, geldig tot 31/08/21.

Onderhoud

Groep Delorge biedt u een service van de bovenste plank. Dat komt omdat wij niet alleen over gespecialiseerd materieel beschikken, maar ook over alle nodige technische knowhow.

Heeft u nog geen onderhoud uitgevoerd op uw aircosysteem? Wij raden als concessie aan dit twee jaarlijks te laten controleren en het systeem te reinigen.

Tip: Maak een afspraak voor uw zomercheck en airco service en bereid je voor op een deugdoende vakantie met de wagen!

Documenten op zak?

Zowel in België als in het buitenland moet je een aantal documenten voorleggen bij een politiecontrole of een ongeval. Deze documenten zijn verplicht:

✔ Rijbewijs ( Kijk hier na of je een internationaal rijbewijs nodig hebt)

✔ Identiteitskaart

✔ Verzekeringsbewijs (voorheen de groene kaart)

✔ Inschrijvingsbewijs

✔ Keuringsbewijs voor auto’s ouder dan 4 jaar

✔ Europees aanrijdingsformulier

Nog niet alle landen aanvaarden het verzekeringsbewijs op je smartphone. In onder andere Tunesië, Turkije en Marokko is een papieren versie verplicht. Je verzekeraar zal je deze kosteloos bezorgen.

Is het land van je vakantiebestemming doorstreept op de ‘groene kaart’, dan is je verzekering burgerlijke aansprakelijkheid (BA) niet geldig in dat land. Vraag in dat geval je verzekeraar om een tijdelijke uitbreiding van je polis.

Wat te doen bij een ongeval?

Heb je een ongeval in het buitenland, vul dan altijd het Europees aanrijdingsformulier in, ook als de politie ter plaatse komt. In sommige landen, zoals Frankrijk, stelt de politie enkel een proces-verbaal op wanneer er gewonden zijn.

Tip: Vul voor vertrek jouw gegevens en die van je verzekeraar op het aanrijdingsformulier in. Vergeet ook het polisnummer niet, het bespaart je een hoop stress bij een ongeval.

Accessoires voor uw vakantie

Niets zo vervelend als het laatste moment ontdekken dat u niet genoeg plek hebt in de wagen. Plan uw perfecte vakantie door op voorhand te kijken naar enkele accessoires. Nog wat extra spullen mee? Kies dan voor een dakkoffer of bagagenet. Heeft u last van de zon tijdens een lange rit? Vergeet dan zeker niet wat zonneschermen of een koelbox. Natuurlijk bieden wij ook verschillende fietsendragers aan, als u gaat voor een fietsvakantie of neemt u uw slaapplaats mee? Dan kijkt u best eens voor een trekhaak.

Bent u nog op zoek naar deze accessoires voor uw autovakantie? Wij helpen u graag verder!

Voor elk merk zijn er vele accessoires te vinden, ontdek ze allemaal hier.

Bron:

  1. https://www.hln.be/geld/autova...
  2. https://www.independer.be/nl/a...
  3. https://www.volkswagen-insuran...
Genieten van de zomeractie?
Graag meer info?
Nog opzoek naar accessoires?