Audi

Kortere dagen, extra neerslag, vallende bladeren die zorgen voor gladheid … Nu de herfst weer in het land is, is het belangrijk ervoor te zorgen dat uw Audi in topconditie is. Tijd dus voor een check-up, zodat u straks in alle veiligheid de weg op kunt. Hieronder geven we u tips om ook tijdens de koudere seizoenen te genieten van zorgeloos rijplezier. Ook uw verdeler helpt u graag met een professionele controle en originele Audi accessoires en producten voor elk seizoen. Want alleen het beste is goed genoeg voor uw Audi. 

 

1. Uw lichten: rij altijd in de spotlights 

Een perfect zicht in het donker is essentieel voor een veilige rit. Controleer daarom regelmatig alle lichten van uw Audi. Vraag bijvoorbeeld aan uw passagier om dit samen met u te checken, of ga voor een muur of etalage staan terwijl u de lichten test. 

Indien uw Audi niet uitgerust is met LED-koplampen, dan is het is ook verstandig om enkele Audi reservelampjes in uw wagen te bewaren, zodat u een defect licht snel kunt herstellen. En denk eraan om uw lichten regelmatig schoon te maken met de Audi onderhoudsproducten, zodat ze steeds hun volle capaciteit blijven behouden. 

2. Uw banden: het contact tussen u en de weg 

Op een glad wegdek vermindert de grip van de banden aanzienlijk, waardoor de kans op slippen of een ongeval stijgt. Kijk daarom regelmatig na of de bandenspanning in orde is. Check ondertussen ook even de profieldiepte van de banden (de wettelijke limiet is 1,6 mm), of laat dit controleren bij uw Audi verdeler. 

Uiteraard zijn winterbanden aangewezen wanneer de temperaturen zakken. Die zorgen namelijk voor een grotere grip, kortere remafstand en een betere wegligging. Uw Audi verdeler weet perfect welke banden het best bij uw wagen passen, en zorgt voor de montage en opslag. Maak daarom snel een afspraak voor uw bandenwissel.

3. Uw ruitenwissers: zorg voor een klare kijk 

Wist u dat ruitenwissers gemiddeld zo’n 150.000 wisbewegingen maken vooraleer ze aan vervanging toe zijn? Om een uitstekend zicht te behouden op natte dagen, kunt u ze best tijdig vervangen. Tijdens de warme zomermaanden kan het rubber immers uitdrogen, waardoor ze niet meer optimaal werken. Alarmsignalen zijn o.a. een piepend of klapperend geluid, of stroken water die achterblijven tijdens het wissen. 

Omdat alleen het beste goed genoeg is voor uw Audi, plaatst uw verdeler uitsluitend ruitenwissers van Audi Originele Onderdelen. Vraag gerust naar zijn advies.

4. Uw rijstijl: wees op alles voorbereid 

De Audi specialisten kijken uw wagen graag na tijdens een professionele check-up. Van de controle op slijtage van remschijven, remblokken en ruitenwissers, tot het bandenprofiel en de bandenspanning. Ook de vloeistoffen (remmen, koeling, ruitensproeier, olie), de lichten en richtingaanwijzers, en uw batterij worden allemaal gecontroleerd. Zo rijdt u gerust het koude seizoen in. 

Met enkele kleine voorzorgsmaatregelen verhoogt u uw veiligheid op de weg:

  • Zorg voor een kwalitatieve zonnebril. Zo wordt u niet verblind als de zon laag staat. 
  • Ook een nachtbril is het overwegen waard. Zeker indien u last hebt om in het donker te rijden.
  • Matig uw snelheid en hou afstand. Op een nat wegdek is de remafstand immers groter.
  • Anticipeer bij het remmen en let extra op bij aquaplaning. 
  • Zorg dat u uitgerust bent. Rijden in het donker of bij slecht weer is extra vermoeiend, en vereist daarom al uw aandacht. 
  • Zet uw airco aan. Zo wordt vocht in het interieur sneller afgevoerd, en vermijdt u dat uw ramen aandampen.
Vraag meer informatie aan
Maak je auto herfstklaar