Surfboard of fiets meepakken? Geen probleem!

Neem alles mee wat u zou kunnen nodig hebben!

De aanhangwagenkoppeling biedt veel mogelijkheden voor uw bagage. Weet u waarop u moet letten bij het installeren van een aanhangwagenkoppeling? Of met welk rijbewijs u met een aanhangwagen mag rijden? Wij hebben voor u enkele nuttige tips op een rijtje gezet.

Rijden met aanhangwagenkoppeling en aanhangwagen

Aanhangwagen of fietsenrek achterop: Voor deze vervoermogelijkheid is een aanhangwagenkoppeling op uw voertuig nodig. Deze trekt de gekoppelde aanhangwagen en draagt de kogeldruk.

Systemen van aanhangwagenkoppeling

We bieden drie verschillende soorten aanhangwagenkoppelingen aan. De vaste haak wordt permanent op het voertuig gemonteerd. De afneembare of wegklapbare trekhaak daarentegen kan worden verwijderd of ingeklapt.

Technisch

Onze trekhaken zijn kogelkopkoppelingen. Hierbij wordt de kogel op de koppeling via het overeenkomende tegendeel, een kogelpan, aan de aanhangwagen verbonden.

Uitrusting

Laat u informeren bij uw vertrouwde concessie. We monteren graag uw trekhaak.

Schermafbeelding 2021 07 27 om 09 34 17

Weetjes over de aanhangwagen

Het juiste rijbewijs

Met een rijbewijs klasse B mag u een aanhangwagen van boven de 750 kg trekken, op voorwaarde dat het totale gewicht van de combinatie niet hoger is dan 3.500 kg. Voor zware aanhangwagens tot 4.250 kg heeft u een extra rijopleiding volgens B96 nodig.

Toelaatbaar totaalgewicht

Het totaalgewicht voor uw auto en aanhangwagen in de voertuigdocumenten is bepalend voor het toelaatbare totaalgewicht.

Extra spiegels

Een goed zicht naar achteren is belangrijk, zeker bij het inhalen. Is uw aanhangwagen breder dan uw voertuig of verspert hij uw zicht naar achter, dan is een extra buitenspiegel verplicht.

Vaker op onderhoud

Wegens de hogere belasting op het voertuig bij veelvuldig gebruik bevelen wij aan het voertuig ook tussen de inspecties door te laten onderhouden.

Schermafbeelding 2021 07 27 om 09 34 51
Maak een afspraak voor uw onderhoud
Vraag meer informatie aan
Interesse in deze accessoires